Nyheter & Artiklar

Här kan du läsa om vad som händer på MARKARYDbygdens IdrottsHistoria, samt hur det varit under våra tidigare cafékvällar och andra evenemang.

Markaryd är årets vinnare av Bästa Tillväxt i Kronobergs län. Det är tredje gången som Markaryd vinner Bästa Tillväxt.

– Vi ska vara glada över våra företag, det är inte kommunen som får pris utan företagen och kommunen som arbetar tillsammans. Det är ett ständigt arbete där vi som kommun måste påminna oss om hur vi uppträder, vara pragmatisk och peka på alternativ. Vi kan inte alltid göra som näringslivet vill, men vi kan alltid komma med ett förslag hur vi kan göra istället, säger Bengt Göran Söderlind, näringslivschef i Markaryd.

Idag presenterades Svenskt Näringslivs årliga ranking över företagsklimatet i landets kommuner. Där Markaryds kommun mycket glädjande fick det högsta sammanfattande omdömet i landet. Markaryds snitt på 4,7 av 6 är det högsta betyget som någon kommun har fått sedan mätningarna startade för 20 år sedan.

Nittiotvå år efter att den första kända ishockeymatchen i historien spelats i Kingston Ontario i Kanada 1855, tog några entusiaster i Markaryd mod till sig och bildade 1947, samma år som Tjeckoslovakien tog VM-guld i Prag, på initiativ av Baltzar Waldermarsson, en ishockeysektion under Markaryds IF:s organisation.

Att se motgång som något positivt ur vilken man sedan hämtar kraft att vilja utvecklas. Är utan tvekan den röda tråd genom livet som drivit kvällens huvudperson Nanne Bergstrand att nå de framgångar som han rönt.

Och det var allt en riktig lektion i framgångsrikt ledarskap, som den för kvällen andäktigt lyssnande publiken, fick ta del av under torsdagens Idrottscafé. Ett café som för andra gången denna säsong var uppgraderat till show och fullsatt biosalong i kulturhuset, Markaryd.

Andra språk/Other Languages

 

KontaktpersonChrister Ekstrand
0433-720 52

 Fritids- och kulturchef
Tord Gustafsson
0433-72008
Sida skapad 2012-08-07
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2013-11-06