Nyheter & Artiklar

Här kan du läsa om vad som händer på MARKARYDbygdens IdrottsHistoria, samt hur det varit under våra tidigare cafékvällar och andra evenemang.

Nittiotvå år efter att den första kända ishockeymatchen i historien spelats i Kingston Ontario i Kanada 1855, tog några entusiaster i Markaryd mod till sig och bildade 1947, samma år som Tjeckoslovakien tog VM-guld i Prag, på initiativ av Baltzar Waldermarsson, en ishockeysektion under Markaryds IF:s organisation.

Att se motgång som något positivt ur vilken man sedan hämtar kraft att vilja utvecklas. Är utan tvekan den röda tråd genom livet som drivit kvällens huvudperson Nanne Bergstrand att nå de framgångar som han rönt.

Och det var allt en riktig lektion i framgångsrikt ledarskap, som den för kvällen andäktigt lyssnande publiken, fick ta del av under torsdagens Idrottscafé. Ett café som för andra gången denna säsong var uppgraderat till show och fullsatt biosalong i kulturhuset, Markaryd.

Fullsatt till sista stolen och lite där till när Pia Sundhage under lördagskvällen besökte Markaryds Kulturhus och den något uppdaterade Cafékvällen, som vanligt anordnad av MARKARYDbygdens Idrottshistoria.

Att det var en mycket populär idrottsledare som var kvällens gäst märktes inte minst på den förväntansfulla publiken, som efter att introduktionsfilmen rullat färdigt hyllade Pia Sundhage med stående ovationer.

Vårens sista Idrottscafé avslutades med två riktiga oldboys, nämligen Olle Eriksson och Bengt Elofsson, båda 85 år gamla. Men den som trodde att minnena från deras så framgångrika karriärer bleknat med åren tog fel.

Andra språk/Other Languages

 

KontaktpersonChrister Ekstrand
0433-72065

 Fritids- och kulturchef
Tord Gustafsson
0433-72008
Sida skapad 2012-08-07
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2013-11-06