Pressmeddelande

Här sker publicering av pressmeddelande som skickas ut av kommunen.

Markaryds kommun har i Aktuell Hållbarhets årliga miljöranking gjort en förbättring på 239 placeringar, från plats 266 till 36 och är därmed den kommun som klättrar mest i årets kommunrankning.

Under tisdagen presenterade Svenskt Näringsliv den årliga enkätundersökningen om det lokala företagsklimatet. Resultatet visade att Markaryds kommun hamnade i Sverigetoppen inom flera områden samt bäst resultat i Sverige i frågan Skolans attityder.

Markaryds kommun, som arbetsgivare, hade under 2017 lägst sjukfrånvaro bland kommunerna i Kronobergs län, det visade resultatet av SKL:s årliga redovisning av sjukfrånvaro hos kommuner och landsting. Jämfört med resten av landets kommuner är det bara 25 kommuner som har en lägre sjukfrånvaro än vad Markaryds kommun har.

Under hösten 2018 invigs utställningen Nobel – Mot nya höjder i Markaryd. Utställningen byggs upp under våren och Utbildnings- och kulturförvaltningen, Nibe samt Region Kronoberg samarbetar för att ge elever från hela regionen en upplevelse i Nobels anda.

Andra språk/Other Languages

Sida skapad 2016-10-12
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2017-10-31