Stress

Stress är en naturlig reaktion i kroppen, som är bra när man behöver göra något snabbt eller har bråttom. Men kan stressen bli ett problem t ex om kroppen inte hinner återhämta sig efter att ha stressat eller om man är stressad fast man inte har bråttom.

Stress är den känsla som uppstår när man känner att man har för mycket att göra och för lite tid att göra det på, eller när man har för höga krav och förväntningar på sig. Som att man inte får tiden att räcka till för allt som ska göras i skolan samtidigt som man till exempel ska hinna träna, träffa kompisar, vara med familjen och hinna med olika fritidsaktiviteter eller jobba extra. När det blir för mycket stress så kan man t ex få svårt att sova och det känns som att tankarna bara maler runt eller kan man uppleva att man får svårt att andas. Om du upplever att du har problem med stress kan du vända dig nedan, länkarna kan även vara bra för dig som är förälder om du är orolig att ditt barn är utsatt för mycket stress.

Verksamheter dit du kan vända dig
Socialtjänsten
Telefon 0433-720 00.

Elevhälsan
Skolkuratorn eller skolsköterskan på din skola.
Telefon 0433-720 00.

Ungdomsmottagningen
Är öppen på måndagar under skolterminer. Det är drop-in mellan kl 15-17. Verksamheten finns för tjejer upp till 20 år och killar upp till 25 år. Du hittar oss på Kungsgatan 34, ingång från Posttorget, i Markaryd.

Andra språk/Other Languages

Sida skapad 2013-09-10
av Ingvar Bergman
Senast uppdaterad 2015-06-22