Måltider inom äldreomsorgen

Mat är en viktig del av livet och förgyller vardagen samt är en förutsättning för god hälsa och välbefinnande. Vårt mål är att måltiden och servicen kring den, ska hålla en hög kvalitet, vara en viktig del av vardagen och ett av de stora glädjeämnena.

Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer om Bra mat för Äldre

På äldreboendet ingår alla måltider. Köket tillagar och levererar lunchen inklusive dessert- och kvällsmåltiden. Övriga måltider ansvarar vårdpersonal för.

Äldre som bor hemma kan via kommunens biståndshandläggare få beviljat köp av varm lunchlåda via hemtjänsten. Ett annat alternativ är att beställa lunchen till Mellangårds matsal.

De vårdtagare som av olika skäl behöver särskilt anpassad mat får en lika fullgod måltid som övriga. Maten ska så långt det är möjligt ändå likna dagens rätt. De som har dålig aptit eller av andra skäl äter liten mängd mat kan enligt ordination få en berikad kost som på ett bättre sätt tillgodoser energi- och näringsbehov. De personer som har tugg- och sväljsvårigheter får anpassad konsistens. Omvårdnadsansvarig sjuksköterska ordinerar all specialkost

Maten till samtliga av kommunens äldre matgäster tillagas i köket på Ekliden, här jobbar fem kockar och fem köksbiträden.

Ingemo Eriksson är ansvarig 1:e kock, telnr 0433-73607

Lunch på Mellangård bokas dagen före på tel: 0433-72175

Lunch på Ekliden bokas dagen före på tel 0433-73607

Andra språk/Other Languages

KontaktpersonKostchef
Eva Niklasson
0433-73603
Sida skapad 2014-08-19
av Christer Ekstrand
Senast uppdaterad 2016-06-08