Årets Företagare: PMJ Montage AB

PMJ Montage AB har utsetts till till "Årets Företagare 2013" i Markaryds kommun. Ägaren Martin Johansson med hustrun Jessica fick ta emot diplom, blommor och hyllningar från Företagarna i Markaryd och kommunen.

PMJ Montage AB är ett gott exempel på ett fungerande entreprenörskap. Efter att i flera år ha arbetat som resemontör på ett liknande företag i Markaryd, kände Martin att det 1992 var dags att starta eget. Sedan dess har företaget växt successivt och idag har företaget ca 20 personer anställda.

PMJ Montage AB sysslar i princip med allt som rör glas och metall, man monterar och glasar aluminium- och stålpartier till fasader, glastak, uterum mm och svarar även för service, underhåll och reparationer.

Årets Företagare utses årligen sedan 1985 och är ett samarbete mellan organisationen Företagarna på lokal och regional nivå och landets kommuner. Utmärkelsen tilldelas en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som inspirationskälla och förebild för andra företagare.

I samband med prisutdelningen fick även Fannie Dahl ta emot sitt gesällbrev. Fannie är utbildad frisör och har nu genomfört gesällprov efter att ha arbetat de 3000 timmar inom yrket som krävs för att kunna få sitt gesällbrev.

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2013-11-22
av Christer Ekstrand
Senast uppdaterad 2014-02-05