Årets Idrottsledare- och Kulturpristagare utvalda

Utbildnings- och kulturnämnden har korat årets idrottsledare- och kulturpristagare. Vinnarna belönades med diplom, blommor och en check på 5 000 kr som överlämnades av utbildnings- och kulturnämndens vice ordförande Berne Eliasson.

Årets idrottsledare blev Per Törnquist, mångårig ledare i Vattenskidklubben Svanen.
Motiveringen lyder:
Per Törnquist är en stark och drivande föreningsledare i VSK Svanen som jobbat oförtrutet med vattenskidsporten.

Förutom egna framgångar, har han engagerat och tränat ungdomar så pass, att det numera finns svenska mästare inom föreningen.

Genom lyckade arrangemang och en stor portion entusiasm, är Per en stor anledning till att vattenskidsportens Mecka numera är placerat i Strömsnäsbruk.

Årets kulturpristagare blev Lars Gahlin och Mats Ola Pålsson, skapare till den numera rikskända ”Den sista riktiga bondfilmen”. Det har genom sin film skänkt alla intäkter från filmen och dessutom prischecken (!) till Världens barn vilket har skapat en oerhörd skillnad för dem.

Motiveringen lyder:
”Den sista riktiga Bondfilmen”

En hyllningsfilm till de gamla bondfilmerna, byggd av två strömsnäskillars skaparglädje och nyfikenhet, på något de aldrig tidigare sysslat med.

Filmprojektet är en ideell resa, som visar att inget egentligen är omöjligt och där flera hundra kommuninvånare fått känna delaktighet.

Att sedan alla filmintäkter, oavkortat, gör skillnad bland Världens barn, förstärker hela projektet och gör gemene man mållös av beundran.

 

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2017-12-15
av Evelina Jahnsén
Senast uppdaterad 2017-12-15