Sök

Behandlingsassistenter/Vägledare

Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är f n endast 3 % och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. I Dagens Samhälles redovisning över de mest obundna kommunerna i landet intar Markaryd plats nr 1. I Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat är Markaryd på 21:a plats. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete.
 
SEMESTERVIKARIER HVB HEM,
Markaryd och Strömsnäsbruk
Behandlingsassistenter/Vägledare
Ref nr 42/17 (anges i ansökan)
 

Markaryds kommun söker semestervikarier till HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar i åldrarna 14-18 år Verksamheten organiseras under Socialförvaltningen. Arbetet bedrivs miljöterapeutiskt, med ett salutogent/systemteoretiskt förhållningssätt. Målet med verksamheten är att ge ungdomarna en trygg, meningsfull och lärorik tid där integrationsarbetet står i centrum. Det långsiktiga målet är att varje individ ska bli trygg, självständig och få tillräckliga redskap för att kunna gå vidare och möta vuxenlivet.
Som Vägledare arbetar du med att skapa trygghet och struktur i ungdomarnas vardag samt stöttar och vägleder dem utifrån deras respektive behov och förutsättningar. Det kan innebära att du stöttar ungdomarna med fritidsaktiviteter, besök hos myndigheter, organisationer m.m. Det är ditt ansvar att motivera och handleda ungdomarna till att delta i det dagliga, praktiska arbetet på boendet såsom matlagning, städning och tvätt. En viktig uppgift blir att medverka i planering. Det förutsätter att du är van vid och känner dig bekväm med att samordna och dokumentera.
Utdrag ur polisens misstanke/belastningsregister för HVB.
Körkort är ett krav.
Schemalagt arbete, Dag/Kväll/Natt tjänstgöring
Upplysningar lämnas av: Enhetschef Lina Bäckman 0433-72246
Enhetschef David Risell: 0433-72254
Välkommen med din ansökan. Vårt ansökningsformulär hittar du på: http://www.markaryd.se/jobbansokan Sista ansökningsdag är 2017-04-05
Vi tillämpar intervjuer löpande under ansökningstiden.
Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
www.markaryd.se

GTranslate

Artikel skapad 2017-03-16
av Lina Van Der Putten
Senast uppdaterad 2017-03-16