Folkligt och festligt när nya stationen invigdes

Så kom det då till slut. Efter många års väntan stod då äntligen tåget på stationen igen.

Många var de markarydsbor som hade sökt sig till stationsområdet under lördagen för att bevittna den historiska händelsen, då första pågatåget stoppades i Markaryd av "Peje" Johansson. Till dagen iklädd Rolf Mattsons gamla stinskostym, med mössa och allt. Rolf Mattsons, Markaryds siste stins, fick sedan äran att vinka av den första pågatågsavgången från Markaryds station.

Högtidliga tal varvades med tåginspirerade sångnummer av Folkhögskolans Show- och musikalelever i väntan på att första tåget skulle anlända.

Anders Jansson, känd från "Hipp Hipp" avslutade sitt veckolånga besök i bygden, där han tillsammans med sitt team från "Uppdrag granskning" varit för att spela in programserien "Den humoristiske demokraten", med att hålla ett tal till medborgarna. Ett uppskattat tal, där han resumerade veckan och sina intryck från Markaryd, som vanligt på sitt alldeles egna karaktäristiskta sätt.

Show på Kulturhuset

Festligheterna fortsatte sedan i Kulturhuset med showen "Nu är det (h)jul igen", där Lasse på Backens mycket duktiga ungdomar "Open minds", inledde kvällen på ett strålande sätt, med både sång och roande humor.

Tina Svensson, Markus Barske, Magnus Pålsson och husbandet stod för underhållningen under den kommande andra akten. Där Nibes VD Gerteric Lindqvist utsågs till ambassadör för Markaryd.

Att det var en uppsluppen stämning i Markaryd denna dag kröntes då Nibes VD Gerteric Lindqvist och Bengt Germundsson under vilda glädjetjut från publiken framförde varsitt solonummer i form av "Havsörnsvalsen" och "34:an". Något de båda gjorde med bravur!

Allt är precis som det ska vara i Markaryds kommun.
Folkligt, stämmningsfullt och med framtidstro. Vi bjuder gärna in våra vänner i väst, att hoppa på tåget.

Markaryds kommun tackar samtliga parter som på olika sätt bidragit till att det återigen blivit möjligt att åka med tåg till och från Markaryd. Ett särskilt tack till näringslivet, till våra samarbetskommuner inom projektet Pågatåg NO, till regionförbunden, trafikhuvudmännen och Trafikverket.

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2013-12-15
av Christer Ekstrand
Senast uppdaterad 2014-01-20