KCM söker Studie- och Yrkesvägledare, med placering på kommunens grundskolor

Inför läsåret 2018/19 söker vi
Studie- och Yrkesvägledare, med placering på kommunens grundskolor
Refnr: 28/18 (anges i ansökan)

Som studie- och yrkesvägledare jobbar du med att motivera elever i sina framtida studie- och yrkesval.

Du har en central roll i kontakter utanför skolan till exempel när det gäller praktikplatser och prao. I rollen som studie- och yrkesvägledare kommer du att ha många naturliga kontakter med elever och deras föräldrar och självklart med övrig personal på skolorna.

Du har examen i studie och yrkesvägledning eller likvärdig utbildning med erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Personlig lämplighet och samarbetsförmåga är viktiga faktorer vid vår rekrytering.

För att trivas på jobbet tror vi att du har ett stort engagemang för ungdomars livssituation och ett intresse av utåtriktat förebyggande arbete. Du har lätt för att samarbeta med såväl skolans personal som externa kontakter. Du har god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ, likväl som du kan arbeta i såväl större som mindre grupper. Du har god förmåga till kommunikation med ungdomar, enskilt och i grupp.

Omfattning: 75-100 %
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 13/8 2018 eller enligt överenskommelse

Upplysningar:
Rektor Anders Andersson 0433-722 24

Fackliga företrädare:
Kan nås via kommunens växel 0433-720 00

Välkommen med Din ansökan. Du hittar ansökningsformuläret på http://www.markaryd.se/jobbansokan. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2018-04-27.
Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.

Kunskapscentrum i Markaryd omfattar Gymnasium, Vuxenutbildning, Yrkeshögskola och Uppdragsutbildning.
Vi är en kommunal skola med över 600 elever varav 300 gymnasieelever fördelade på 6 nationella program, lärlingsutbildning samt introduktionsprogram. Från 2016 bedrivs NIU fotboll.
Vi är en av Sveriges bästa gymnasieskolor med ett arbetssätt som anpassas efter varje elevs behov. På de senaste årens enkäter svarar 95-98% av eleverna att de trivs på skolan och känner sig trygga. 2015 uppnådde 90% av eleverna som gick nationellt program en gymnasieexamen.

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2018-04-11
av Evelina Jahnsén
Senast uppdaterad 2018-04-11