Sök

Osann ryktesspridning

Invånarna i Strömsnäsbruk har på senare tid utsatts för osann ryktesspridning om att Brukskontoret/ Brukshotellet i Strömsnäsbruk ska bli asylboende för flyktingar. Detta har också fått många att reagera via bland annat ”Säg vad du tycker”. I det tilldelningsbeslut som Migrationsverket gjort, klargörs att de ansökningar som gjorts, INTE är placerade i Strömsnäsbruk. Ännu olyckligare är att tidningen Smålänningen rapporterade att två asylboenden ska öppna i Strömsnäsbruk! Detta utan att ha kontrollerat källan - Migrationsverket. Varken ägarna till de båda fastigheterna eller Markaryds kommun har kontaktats för kontroll om uppgifterna är korrekta.
Vare sig ägaren till Brukskontoret eller ägaren till Brukshotellet har i detta sammanhang lämnat in några ansökningar! Ryktet om att företag flyttas är istället på grund att ett av företagen ELTETE istället kraftigt expanderar samt en utökning av lager- och logistikverksamheten inom området! I samband med detta organiseras kontoren om i Brukskontoret.
Det är för dessa inblandade fastighetsägare och för de inblandade företagen mycket allvarligt att sådan felaktig ryktesspridning sker. De konsekvenser som dessa rykten medfört för företagen, i synnerhet spridningen i tryckt media och i radio, kommer de inblandade företagen troligtvis att gå vidare med.

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2016-06-17
av Evelina Jahnsén
Senast uppdaterad 2016-06-17