SEMESTERVIKARIER HVB HEM/STÖDBOENDE, Markaryd och Strömsnäsbruk (2018-02-28)

Behandlingsassistenter/Vägledare

Ref nr 5/18 (anges i ansökan)

Markaryds kommun söker semestervikarier till HVB-hem och stödboende för ensamkommande barn och ungdomar i åldrarna 14-21 år. Verksamheten organiseras under Socialförvaltningen. Arbetet bedrivs miljöterapeutiskt, med ett salutogent/systemteoretiskt förhållningssätt. Målet med verksamheten är att ge ungdomarna en trygg, meningsfull och lärorik tid där integrationsarbetet står i centrum. Det långsiktiga målet är att varje individ ska bli trygg, självständig och få tillräckliga redskap för att kunna gå vidare och möta vuxenlivet.
Som Vägledare arbetar du med att skapa trygghet och struktur i ungdomarnas vardag samt stöttar och vägleder dem utifrån deras respektive behov och förutsättningar. Det kan innebära att du stöttar ungdomarna med fritidsaktiviteter, besök hos myndigheter, organisationer m.m. Det är ditt ansvar att motivera och handleda ungdomarna till att delta i det dagliga, praktiska arbetet på boendet såsom matlagning, städning och tvätt.

Det är en fördel om du har utbildning inom relevant område såsom fritidsledare, behandlingsassistent, socialpedagog eller socionom. Du behöver vara minst 25 år. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
En viktig uppgift blir att medverka i planering. Det förutsätter att du är van vid och känner dig bekväm med att samordna och dokumentera.
För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret för HVB.
B-Körkort är ett krav.

Schemalagt arbete, Dag/Kväll/Natt tjänstgöring
Upplysningar lämnas av: Enhetschef Lina Bäckman 0433-72246

Välkommen med din ansökan. Vårt ansökningsformulär hittar du på: http://www.markaryd.se/jobbansokan Sista ansökningsdag är 2018-02-28
Vi tillämpar intervjuer löpande under ansökningstiden.
Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2018-01-18
av Lina Van Der Putten
Senast uppdaterad 2018-01-18