Sök

Socialsekreterare

Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är f n endast 3 % och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. I Dagens Samhälles redovisning över de mest obundna kommunerna i landet intar Markaryd plats nr 1. I Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat är Markaryd på 21:a plats. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete.

Socialförvaltningen Söker

Socialsekreterare
Ref nr: 62/17

Individ- och familjeomsorgen i Markaryds kommun ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsfrågor, budget- och skuldrådgivning, flyktingmottagning samt utredningar och insatser för barn och vuxna. Hos oss ges du möjlighet att arbeta i en mindre organisation med gott arbetsklimat och närhet till kolleger och samarbetsaktörer. Gällande pendling till Markaryd finns goda möjligheter att åka både buss och tåg.
Vi söker en socialsekreterare om heltid för i huvudsak handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd enligt SoL. I arbetsuppgifterna ingår också motivations- och uppföljningsarbete samt samarbete med andra aktörer inom och utanför förvaltningen. Då individ- och familjeomsorgen ansvarar för flera olika arbetsområden finns möjlighet att utvecklas i arbetsrollen via andra arbetsuppgifter.
Du erbjuds fortbildning och nära arbetsledning. Du erbjuds också regelbunden extern handledning. Tjänsten är tillsvidare och tillträde till tjänsten äger rum snarast enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
• Du bör ha socionomexamen eller annan likvärdig utbildning
• Det är meriterande att du har erfarenhet av handläggning gällande ekonomiskt bistånd
• Du ska kunna arbeta självständigt, i grupp och ha god samarbetsförmåga
• Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift
• Du ska ha datorvana och B- körkort
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Upplysningar lämnas av Carina Wetterstrand enhetschef, 0433- 720 66 eller Åsa Bevenmark, 1:e socialsekreterare 0433-724 08

Fackliga organisationer nås via kommunens växel, telefonnummer 0433- 72 000.

Välkommen med din ansökan. Vårt ansökningsformulär hittar du på:
http://www.markaryd.se/jobbansokan Senaste ansökningsdag 2017-05-18
Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.
Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

GTranslate

Artikel skapad 2017-04-21
av Lina Van Der Putten
Senast uppdaterad 2017-04-21