Sök

Speciallärare / Specialpedagog

Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinanseringsgraden är f n endast 3 % och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. I Dagens Samhälles redovisning över de mest obundna kommunerna i landet intar Markaryd plats nr 1. I Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat är Markaryd på 21:a plats. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete.

Speciallärare/specialpedagog Markaryds kommun
Refnr: 54/17 / (anges i ansökan)

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som speciallärare/specialpedagog ingår du i Centrala elevhälsan, som är förvaltningens övergripande resursteam med skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger, psykolog, logoped samt IKT-pedagog. Teamet arbetar gentemot samtliga barn och elever inom förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem samt gymnasium.

Du kommer att ingå i Centrala elevhälsan men vara stationerad på olika förskolor eller skolor inom kommunen. Hos oss arbetar specialläraren/specialpedagogen tillsammans med övriga kollegor på skolan samt i samverkan med kollegorna inom Centrala elevhälsan.

Specialläraren/specialpedagogen ingår i skolans elevhälsoteam där frågor om särskilt stöd och annan anpassning av studier diskuteras och beslutas i samråd med övriga professioner. Utifrån tjänstens krav önskar vi att du som söker kan bedriva ett självständigt och utvecklande arbete och att du har de specialkompetenser som krävs för att ta lärandet ytterligare ett steg.

Förutom lokalt arbete på respektive enhet och på andra skolor och förskolor arbetar även specialläraren/specialpedagogen med olika kommunövergripande perspektiv, frågor eller områden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är behörig speciallärare/specialpedagog med kompetens och erfarenhet med inriktning mot förskolan eller grundskolan . Du har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är öppen för olika arbetssätt och flexibel i samarbetet med andra och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet liksom förmåga att bygga förtroendefulla relationer till elever, personal och föräldrar.

Vi söker dig som är positiv, kreativ och nytänkande. Att arbeta över gränserna samt att kunna motivera och entusiasmera elever och medarbetare ser vi som en självklarhet. Vi anser att samarbete och eget ansvar är en förutsättning för bästa resultat i arbetet. Du har stort intresse och engagemang kring uppdraget som speciallärare/specialpedagog. Du är idérik och villig att söka pedagogiska vägar tillsammans med elever, kollegor och föräldrar samt är intresserad av att aktivt delta i det utvecklingsarbete som bedrivs.

ÖVRIGT
Tillträde efter överenskommelse. Heltid. Tillsvidareanställning.
Körkort och tillgång till bil erfordras i tjänsten.
Sista ansökningsdag 2017-04-28.

Upplysningar om tjänsten får du av biträdande utbildningschef Ann-Christin Ivarsson
tel. 070-813 85 31.

Välkommen med din ansökan. Vårt ansökningsformulär hittar du på:
http://www.markaryd.se/jobbansokan
För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

GTranslate

Artikel skapad 2017-04-06
av Lina Van Der Putten
Senast uppdaterad 2017-04-06