Uppdaterad information: Rekordstort antal sökande till feriearbete

I år har Markaryds kommun fått ett rekordstort antal sökande till sommarens feriearbete, vilket är mycket roligt. Vi kan med glädje meddela att alla lämpliga sökande kommer att få en plats – något som är nytt för året.  
 
Ansvariga arbetar nu med att tilldela platser till sökande. Tilldelningen av platserna kommer att ske i största möjliga mån efter angivna önskemål. Om många har sökt ett specifikt uppdrag kan lottning komma ske om vilket uppdrag man får.  Jobben kommer främst vara inom vård och omsorg, service och underhåll, samt inom olika föreningsverksamheter.
 
När tilldelningen av platser är klar kommer alla som sökt feriearbete få ett brev med besked om vilken arbetsplats, kontaktuppgifter, under vilken period arbetet kommer att ske samt inbjudan till en informationsträff. Det är mycket viktigt att du meddelar om du inte kan ta den erbjudna platsen så fort som möjligt, så att någon annan ska kunna erbjudas platsen.
 
Feriearbete erbjuds varje år ungdomar mellan 15-17 år. Feriearbete erbjuds under 3 veckors perioder där arbetstiden är 4 timmar/dag = totalt 60 timmar. Timlönen baserar sig på åldern och utbetalningen sker i regel månaden efter avslutat arbete.

Om du inte sökt feriearbete har du fortfarande möjlighet att göra detta fram till onsdagen 27/4 - 2016.

Sommarlovsentreprenör
Nu finns också möjligheten att ansöka om att arbeta som sommarlovsentreprenör. Att vara sommarlovsentreprenör innebär att man själv eller med en kompis startar ett företag över sommaren. Vi hjälper er med utbildning, försäkring och stöd.

I programmet ingår:
·         En veckas kick-off med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra startplatta för dig och din verksamhet.
·         Handledare som följer med på vägen.
·         Nätverk och mentorer som hjälper till att lyckas.
·         Försäkring
·         Startpeng/stipendium
·         Avslutningsaktivitet med utvärdering

Sista ansökningsdag till Sommarlovsentreprenörerna är 16 maj 2016.
Skicka din ansökan till frida.hogenfalt@outlook.com

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2016-04-20
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2017-02-03