Vårens sista Cafékväll

Vårens sista Idrottscafé avslutades med två riktiga oldboys, nämligen Olle Eriksson och Bengt Elofsson, båda 85 år gamla. Men den som trodde att minnena från deras så framgångrika karriärer bleknat med åren tog fel.

Det var nämligen två mycket minnesgoda kamrater som satt i intervjufåtöljerna denna kväll. Skickligt framlotsade av Bengt Göran Söderlind berättade de om sitt idrottsliv och vad det fört med sig i upplevelser på resan med Traryd IF, Strömsnäsbruk IF, Markaryd IF liksom Halmstad BK och IS Halmia till B-landskamper för Sverige ut i Europa och världen.

Att ett aktivt idrottsliv kan föra med sig många positiva upplevelser och kamrater man aldrig glömmer bevisades, då båda än i dag kunde räkna upp hela laguppställningar från en epok som många av oss i dag bara flyktigt hört berättats via TV eller någon äldre släkting. Det fanns en beundran av såväl motståndare som medspelare och att de själva också varit idoler bevisades genom många av de historier som båda framförde med glimten i ögat. Men också ibland med en lite allvarligare underton.

Att klubbarna i kommunen betytt mycket försäkrade de båda med handen på hjärtat. Till och med så mycket att Olle Eriksson inte ville peka ut en enda enskild person, utan mindes sammahållningen och laget som det största intrycket från Markaryd och att han aldrig hade ångrat detta val. Bengt Elofsson berättade med värme om sina minnen från åren i Strömsnäsbruk och Traryds fotbollsklubbar och om personerna där omkring som betytt mycket och påverkat hans val i livet.

Det var två verkliga förebilder som satt i intervjustolarna denna kväll och som med all säkerhet själva, genom sina ödmjuka personligheter, också påverkat klubbarna i kommunen och inspirerat fotbollsspelare runt om i bygden att satsa mot djärvare mål och att allting är möjligt.

Som vanligt var den månghövdade publiken med på noterna och Jan-Åke Dellberg från Smålands Idrottshistoriska sällskap berättade om föreningens syfte och mål och sina positiva upplevelser när det gällde Markarydbygdens IdrottsHistorias cafékvällar och dess arbete med utställningen på källarplan i Kulturhuset i Markaryd.

Du kan du se Cafékvällen på Markaryds kommuns hemsida
http://www.markaryd.se/innehall/kultur/fritid/turism/fritid/idrottsutsta...

Markarydbygdens Idrottshistoria önskar alla en trevlig sommar och hoppas på återseende i höst med nya cafékvällar. Besök gärna Idrottsutställningen i sommar på Kulturhuset i Markaryd.

MARKARYDBygdens IdrottsHistoria
Christer Ekstrand

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2013-05-22
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2014-02-20