Äldreboende

Nedan ser du en träfflista med sidor som behandlar ordet ovan. För att läsa efterfrågad information måste ni trycka på respektive rubrik för att läsa mer, samt se rätt höger och vänstermeny.

Särskilt boende - Fyrklövern

Fyrklövern som ligger i kommunens norra del, Strömsnäsbruk, är ett särskilt boende för äldre med demenssjukdom. Här finns 30 lägenheter med eget hygienutrymme. Fyrklövern är uppdelat på 3 enheter med 12 respektive 6 lägenheter. Lägenheterna hyrs ut möblerade med endast säng.

Utsikten

Utsikten ligger på Hansens väg 2, Markaryd och är ett särskilt boende som ligger i ett naturskönt område och har fin utsikt ner mot Getesjön.

Ekliden

Ekliden är ett särskilt boende för äldre som ligger i ett naturskönt område i Markaryds kommuns norra del, Sankt Sigfridsvägen 12 A, Strömsnäsbruk. Cirka en km från centrum.

Ekliden är ett tvåvåningshus och är uppdelat på fyra enheter. Varje enhet består av mellan sex och åtta  lägenheter, totalt 31 lägenheter. Lägenheterna består av ett rum med egen toalett och dusch, samt kokvrå. Hiss finns mellan våningsplanen. 

Sjögården

Sjögården ligger på Strandvägen 2 samt Hallarydsvägen 1, Markaryd och är ett särskilt boende som ligger nära centrum och i ett naturskönt område med fin utsikt mot Getesjön.

Äldre/senior

Syftet med insatserna inom äldreomsorgen är att underlätta ditt dagliga liv om du på grund av ålder eller sjukdom behöver stöd för att klara dig på egen hand.

När insatserna i hemmet inte räcker till finns olika former av boende att tillgå.

Andra språk/Other Languages