Markaryds kommun topplacering i Svenskt Näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet

Under tisdagen presenterade Svenskt Näringsliv den årliga enkätundersökningen om det lokala företagsklimatet. Resultatet visade att Markaryds kommun hamnade i Sverigetoppen inom flera områden samt bäst resultat i Sverige i frågan Skolans attityder.

I enkätdelen av Svenskt Näringslivs ranking som presenteras idag hamnar Markaryds kommun på plats två i det sammanfattande omdömet, det är en svag tappning från 4,68 till 4,52 jämfört med föregående år. De senaste fem åren har Markaryds kommun placerat sig på plats 3-1-1-1-2.

- Uthålligt arbete lönar sig, säger kommunens näringslivschef Bengt Göran Söderlind i en kommentar. Sedan 2003 har Markaryds näringsliv och Markaryds kommun tillsammans strävat efter att få ett så bra näringslivsklimat som möjligt. De senaste fem åren har Markaryds kommun aldrig varit sämre än plats 3 i Sverige avseende det samlade omdömet.

De områden som Markaryds kommun får bäst placering i är: tillämpning av lagar och regler, konkurrens från kommunen, sammanfattande omdöme, allmänhetens attityder, kommunpolitikers attityder samt skolans attityder.

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Germundsson kommenterar resultat:
- Det är glädjande att återigen konstatera att kommunens och näringslivets gemensamma arbete får ett så bra betyg. Ett bra företagsklimat bidrar till att vi får fler framgångsrika företag i kommunen, vilket är en förutsättning om vi ska kunna klara vår välfärd. Därför kommer det här arbetet att även fortsättningsvis vara prioriterat av både mig och Markaryds kommun!

Om undersökningen
Över 30 000 företagare har svarat på frågor om hur de upplever situationen i sin kommun. Den primära målgruppen är företag med minst en anställd, totalt 349 stycken i Markaryds kommun. Svarsfrekvensen var 56% - vilket var 97 stycken. Svarsfrekvensen i Sverige låg på 49%.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:17