Information, nattens händelser 180821

Klockan 03:30 natten mellan måndagen och tisdagen den 21 augusti började en fastighet brinna på Nya Åbrovägen i Strömsnäsbruk. Fem lägenheter är utbrända, varav tre beboddes av barnfamiljer. Inga fysiska skador är rapporterade.

Planerna för tryggt och anpassat boende för äldre i Strömsnäsbruk fortskriderVictoria Parks och Markaryds kommuns planer på inrättandet av ett tryggt och anpassat boende för äldre kommer inte att påverkas negativt av branden på Nya Åbrovägen. Tvärtom gör tisdagsnattens händelser Markaryds kommun och Victoria Park än mer beslutsamma att fortsätta det påbörjade arbetet. Victoria Parks ansvarige, Tobias Göransson, meddelade redan under tisdagen att den brandskadade affärslokalen istället kommer att byggas om till lägenheter.

Det är många som hör av sig och frågar om man kan hjälpa till med något och människor som vill skänka både kläder och saker. Över detta är vi såklart väldigt tacksamma! I nuläget finns inget behov då man lyckats ta hand om de drabbade på ett snabbt och bra vis. Skulle läget förändras ser vi till att informationen når ut till allmänheten.

Markaryds kommun vill tacka alla som hjälpt till i den akuta fasen samt alla de privatpersoner som på olika sätt velat hjälpa de drabbade. Tack!

Läs Polisens information om händelsen
Länk till annan webbplats.
Läs om hela händelseförloppet här Länk till annan webbplats.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:17