Besökare från Danmark ska lockas

Markaryd får möjligheten att representera Småland på årliga Kulturnatten i Köpenhamn. Förhoppningen är att evenemanget ska generera kontakter, som i sin tur lockar besökare till Markaryd.

Anrika Kulturnatten i Köpenhamn har de senaste 25 åren lockat massor med besökare till de olika kulturevenemangen som äger rum längs stadens gator. På fredag lämnas bland annat plats för Småland, eller närmare bestämt Markaryd, när den del av evenemanget som handlar om nordiska relationer och näringsliv inträffar.

    – Vi fick erbjudandet att representera Småland tack vare att Markaryds kommun har ett mycket nära samarbete med Danske Torpare, säger Bengt-Göran Söderlind, näringslivschef i Markaryds kommun.

     Danske Torpare är en organisation för danska ägare av fritidshus i Sverige. Markaryds slogan kommer att vara ”Fika i Småland”, och Bengt-Göran Söderlind menar att Kulturnatten blir en sällsynt bra plattform att marknadsföra kommunen.
     ­– Vi tror att detta kan generera en herrans massa kontakter, som i sin tur lockar besökare till Markaryd. Men också få fler att etablera sig här för att göra affärer, säger Bengt-Göran Söderlind.


     En av fredagens talare blir kommunalrådet Bengt Germundsson (KD). Medverkar gör också Rune Lindgren från Gräddhyllan, som enligt uppgift nu bakar 1000-tals kakor som skall serveras under kvällen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16