Markaryds kommun på topp 20

John Karlsson, miljö- och byggchef, och Bengt Germundsson, kommunstyrelsens ordförande (KD)

Markaryds kommun uppnår ett bra resultat i Aktuell Hållbarhets miljörankning för 2019, där man hamnar på plats 15.

Kommunen återfinns därmed bland de 20 främsta av sammanlagt 136 kommuner inom kategorin ”mindre städer och landsbygdskommunerna”. Markaryd behåller även sin 2: a plats i länsplaceringen från 2018.
 - Årets resultat och utmärkelse är en glädjande nyhet, och ett bevis på det miljöarbete vi metodiskt och fokuserat lagt ner under året, säger John Karlsson, miljö- och byggchef.

Markaryds kommun fick förra året inom Aktuell Hållbarhets rankning utmärkelsen Årets miljöraket. Orsaken var att man klättrade från botten till toppen genom att gå från plats 266 till plats 36.
John Karlsson menar att framgången grundar sig på gott samarbete och en tydlig viljeinriktning ifrån politiken. Markaryds kommun ska prioritera och fokusera på miljöarbetet:
 - Ett tydligt exempel är att politiken vävt in Agenda 2030:s hållbarhetsmål i den kommunala budgeten. Den kommunala budgeten är det enskilt viktigaste dokument i en kommun. Det ger oss goda förutsättningar att arbeta med hållbarhet, säger John Karlsson.

Kontakt:

John Karlsson, miljö – och byggchef
0433 – 720 65
john.karlsson@markaryd.se

Aktuell Hållbarhet är Nordens ledande medie- och kunskapsföretag som varje år publicerar en rankning hur Sveriges kommuner arbetar med hållbarhet. Sveriges kommuner bedöms utifrån ett femtiotal kriterier - exempelvis ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16