Fler utställningar åt ungdomar

Fler ungdomar i hela vår region kommer nu få ta del av de upptäckter och arbeten som varit så betydelsefulla för vår utveckling att de belönats med Nobelpriset, då Nobelutställningar kommer fortsätta blomstra i Markaryd.

I höstas avslutades Nobelutställningen ”Mot nya höjder möter Nobel” som besöktes av 1646 stycken elever från hela region Kronoberg. Utställningen hölls i NIBES nyrenoverade lokaler i Markaryd.

Idag kunde Nobel Prize Museum avslöja att NIBE kommer att bli deras nya huvudpartner. De skriver på sin hemsida:

NIBE blir ny huvudpartner till Nobel Prize Museum. Genom samarbetet ska fler skolelever få ta del av de upptäckter och arbeten som belönats med Nobelpriset.

Samarbetet innebär bland annat att det kommer att bli fler Nobelutställningar i Markaryd som riktar sig till skolungdomar. Nobel Prize Museum skriver även att utbildningskvällar för lärare i regionen kommer att arrangeras.

Bengt Göran Söderlind, näringslivschef i Markaryd välkomnar avtalet mellan Nobel Prize Museum och NIBE. Det goda samarbetet mellan NIBE och museet tillsammans med Region Kronoberg och Markaryds kommun har lett till att det blir en fortsättning för de intressanta utställningarna. Detta kommer på sikt att öka intresset för matematik, teknik och naturvetenskap hos våra barn och ungdomar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16