Kamprads trivselbussar har kommit till Markaryd

Familjen Kamprads stiftelse har gett möjlighet till trivselbussar för äldre. Syftet är att möjliggöra för äldre att komma ut på resor.

Förra våren initierade Familjen Kamprad stiftelse ”Trivselbussar” – ett projekt som ska ge äldre möjlighet till gruppresor med buss. Stiftelsen vill på detta sätt bidra till att öka äldres trivsel och tillsammans få en givande upplevelse.

Markaryds kommun har fått ta del av trivselbussarna vilket har gett möjlighet att genomföra gruppresor och utflykter för att berika de äldres vardag, öka trivseln samt skapa en givande upplevelse för den grupp av människor som sällan eller aldrig vanligtvis får uppleva detta. Äldrepedagog och aktivitetssamordnare Micha Johansson berättar att med hjälp av trivselsbussarna har Markaryds kommun getts möjlighet att anordna resa till bland annat IKEA muséet, Smålandet älgsafari, Nobelutställning, besök på Gräddhyllan, åkt på fotbollsmatch, besökt Linnés i Råshult, shoppingresa till Ljungby med mera. Familjen Kamprads stiftelse står för bokning och kostnad för fordon, större delen av personalkostnader, kostnader för måltider, kostnader för inträde och dylikt.

Markaryds kommun vill rikta ett varmt tack till Familjen Kamprads stiftelse för den glädje de sprider.


Klicka på länkarna nedan för mer information

Länstrafiken Kronoberg - Trivselbussar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Familjen Kamprads Stifltelse-Trivselbussar för äldre Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16