Insamlingen fortsätter

Den sista riktiga Bond-filmen är ett icke-kommersiellt filmprojekt vilken föddes ur en galen idé. Nu ges filmen ut på Blue-Ray där alla intäkter går oavkortat till Världens Barn.

Markaryd – en av Sveriges bästa kommuner när det gäller insamlingen till Världens barn.

En viktig framgång har varit filmen Black Light – den sista riktiga Bondfilmen. Denna film har spelat in 1 miljon kronor som oavkortat gått till Världens Barn.

Nu är det dags igen – filmen ges nu ut på Blue-Ray och återige går samtliga intäkter till Världens barn

Den sista riktiga Bond-filmen är ett icke-kommersiellt filmprojekt vilken föddes ur en galen idé. Går det att skapa en långfilm utan någon som helst tidigare erfarenhet av att göra film endast byggd av passion och skaparlust? Därutöver utan någon som helst budget? De två herrarna, Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson var båda övertygade om det och började därför tillsammans skapa en berättelse samt skriva ett manus. Fem år senare öppnades dörrarna till biografen och premiären var ett faktum. Hundratals människor satte sig ner i biofåtöljerna och kunde tillsammans med herrarna konstatera att drömmar och passion ibland vinner över förnuftet. Filmen har nu visats runt om på Sveriges biografer och inbringat över en miljon svenska kronor till Världens barn.

Världen går mot mörkare tider, naturkatastrofer och finansiellt kaos råder. Mitt i kaoset bildas ett nytt land, Nextopia. Under Världskongressen lämnar Nextopias regim ett chockerande förslag, de vill förena världens länder under sin ledning. Förslaget röstas ner, vilket resulterar i att Nextopia lämnar Världskongressen. Under kvällen slocknar Island, all strömförsörjning och kontakt med omvärlden har förlorats. Detta följs av ett videomeddelande från Nextopia, vilket berättar att de har lyckats framställa något de kallar för svarta neutroner. Nextopia kan nu neutralisera all elektricitet och göra platsen för utsläppet kontraminerat för all framtid. Island var, enligt Nextopia, en nödvändig demonstration och de kräver nu världsherravälde för att inte släcka ner resten av världen. Den enda överlevande 00-agenten, 007, James Bond, sedan länge pensionerad, kontaktas. Han lever nu ett lugnt och stillsamt liv hemma i Skottland och vill inte återgå i tjänst. Men en kall skugga från förr gör sig påmind och han inser att han måste ta uppdraget. Ett uppdrag han vet kommer bli hans sista...

Filmen säljs på ICA Kvantum i Markaryd den 28/6 kl. 14-16 och på ICA i Strömsnäsbruk den 29/6 kl. 10-12. Priset är 150 kr. Här medverkar upphovsmännen samt några av filmens ”stjärnor”. Från den 1/7 säljs filmen på Kulturhuset i Markaryd.

De som har oturen att inte befinna sig i närheten av Markaryds kommun kan beställa filmen (175 kr. inkl frakt) via bondfilmen@markaryd.se

OBS! Filmens intäkter går återigen oavkortat till Världens barn.

*Blue-Ray är, kvalitetsmässigt avseende både ljud och bild, bättre än dvd. De kan visas på Blue-Rayspelare, spelkonsoller,  i datorer eller i moderna ”hemmabio-system”, som stödjer Blue-Ray.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16