Hej Markaryd...

Tord Gustafsson, kultur- och fritidschef hälsar:
Hej!
Var med och gör skillnad bland världens barn! Under perioden...

... 27 september – 5 oktober sker den årliga riksinsamlingen till Världens barn Länk till annan webbplats.. Hela Sverige skramlar viktiga och sköna slantar till gagn för barnen i världens mest utsatta hörn.

Alla barn har egentligen samma rättigheter, men i verkligheten får många barn inte gå i skolan eller känna sig trygga. Här kan vi alla hjälpa till!

Invånarna i Markaryds kommun har alltid varit generösa vid insamlingar, och Världens barn utgör verkligen inget undantag. De senaste fyra åren har vi tillhört Sverigetoppen per invånare. Tävlingsmomentet i all ära, det viktigaste är naturligtvis ändamålet.

Historiskt så glömmer vi naturligtvis inte Bondfilmens formidabla succé som hittills dragit in närmare miljonen till Världens barn och som fortsätter genom försäljningen av DVD-skivan. Den har Du naturligtvis köpt! Annars finns den att köpa på Markaryds kulturhus.

Sedan missade väl ingen våra hedersmedborgare: Kajsa Bergqvist, Pernilla Wiberg och Stephan Wilson och deras framfart i vår kommun under insamlingsveckan 2015, med SVT:s direktsändning från Hunehallen som stor final. Ett gediget insamlingsarbete som inspirerade och genererade otroliga 1 550 000 kr (160 kr per invånare).

Fantastiskt! Men glöm inte att ALLA insatser - stora som små - är lika mycket värda!

Vi vädjar nu till ALLA att bidra på något sätt. Markaryds kommun hjälper gärna till och samordnar idéer kring insamlingsaktiviteter från föreningslivet, skolor, politiker, företag/organisationer, Svenska kyrkan, samfund, kompis- och privata insamlingar m.fl.

Det finns verkligen läge för utmaningar! Vid tidigare tillfällen så har flera grupper utmanat varandra. Det kan vara företagssponsring per anställd, anställda inom olika förvaltningar som tävlar, stegräkning som genererar vissa ören per steg, politikerkamper, skolklasser som skramlar, cykelfest m.m.

Kontakta undertecknad om Du behöver hjälp för att sjösätta din idé. Vi har många kanaler att använda oss av.

I dagsläget så har Markaryds Folkhögskolas show- och musikallinje aviserat välgörenhetsföreställning och Strömsnässkolan har stora planer på gång.

Hörrni, det är dax!

Vänligen

Tord Gustafsson
0730516064
tord.gustafsson@markaryd.se
Markaryds kommun


Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16