Skräpplockning vid Getesjön

Foto: Josefin Warg/Städa Sverige

UPPDATERAD. Lördagen den 21 september är det Strandens dag. Då bjuds ideella föreningar in för att plocka skräp under 3 - 4 timmar längs promenadstråket vid Getesjön i Markaryd.

Arrangemanget anordnas av organisationen Städa Sverige (se "FAKTA" nedan).
Om er ideella förening vill göra en insats för miljön, och dessutom få ersättning för detta, kan ni anmäla er till Städa Sverige här:
https://www.stadasverige.se/ Länk till annan webbplats.

Er förening kommer att sortera avfallet i brännbart, icke brännbart och farligt avfall. Flaskor och burkar med pant får ni behålla.

Avfallet hämtas gratis av Timsfors Bil & Traktortjänst AB, som kommer att ställa en container vid Sjögårdens senior- och äldreboende.

Kontaktperson:
Annica Hegefeldt
Miljöstrateg
annica.hegefeldt@markaryd.se
Markaryds kommun

UPPDATERING:
Om du som privatperson vill hjälpa till att plocka skräp så går det bra att höra av dig till deltagande föreningar och fråga om det är ok att du hakar på!
I nuläger är det exempelvis klart att Bouleklubben Paraboule tänker vara med i Markaryd.

Städa Sverige är en del av den svenska idrottsrörelsen. Medlemmarna i föreningen är uteslutande ideella idrottsförbund. Idrottsungdomar från dessa förbund utgör också basen för verksamheten. I trettio år har man engagerat ungdomsidrotten i att städa olika delar av den svenska miljön. Mest välkänd är kampanjen längs Sveriges vägar med årligen 400 föreningsuppdrag och i runda tal 1 000 ton upplockat skräp längs de större vägarna. Kampanjen stöds av näringslivet och Trafikverket - och sträcker sig från Norrbotten till Skåne.

Förutom vägstädning driver Städa Sverige miljöprojekt på 100-tals kuststränder där de säkerställer att 3 000 säckar med skräp hamnar på återvinningsstationer istället för i haven. Det senare projektet berör knappt hälften av landets kommuner.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16