• Startsida
  • / Nya korttidsboendet har öppnat

Nya korttidsboendet har öppnat

Bild på personal inom omsorgen

Fr.v. Caroline Petersson, undersköterska, Linda Hansen, undersköterska, Monika Forsman, enhetschef, Marie Svensson, undersköterska.

Under måndagen invigdes nya korttidsboendet, Avdelning 1, på Ekliden i Strömsnäsbruk. Samlad kompetens och förenklade arbetsformer är största vinningen, enligt personalen.

Runt 50 besökare kom för att närvara vid invigningen av nya korttidsboendet på Ekliden i går. Det blev tal, mingelmat och bubbel samt en rundtur på korttidsboendet.

Det har funnits korttidsboenden på Ekliden tidigare. Skillnaden den här gången blir att sju rum, ett träningsrum samt ett större umgängesrum nu helt tillägnas det som kallas ”korttidsboende” - ett tillfälligt boende avsett för exempelvis vård efter sjukhusvistelse, rehab eller vid vård i livets slutskede.

- Specialisterna slipper nu att flänga hit och dit mellan Markaryd och Strömsnäsbruk, och de olika rummen. Det blir också lättare för alla när vi har en boendeform, istället för som tidigare varit fallet, både särskilt och korttidsboende, säger Caroline Petersson, en av fem undersköterskor som nu uteslutande jobbar på korttidsboendet.

Monika Forsman, enhetschef, menar att dörrarna till ett specialiserat korttidsboende öppnar just nu därför att socialförvaltningens ledningsgrupp för cirka ett år sedan beslutade att de spridda korttidsplatserna runt om i kommunen skulle slås ihop till ett och samma ställe:
- Det var just för att samla kompetensen och höja kvaliteten på de korttidsplatserna vi har, säger Monika Forsman.

Under våren har man jobbat med planeringen av boendet – men nu är man alltså igång.


Klicka gärna på bilderna nedan.

Rum sett från ingången.

Ett av de sju rummen.

Fr.v. Johan Rutgersmark, socialchef, samt Berit Larsson, socialnämndens ordförande (KD), talade båda på invigningen.

Rum för umgänge.

Korridor.

Träningsrum.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16