Lars-Ola Olsson till Ängelholm

Lars-Ola Olsson, utbildningschef i Markaryds kommun

Under gårdagens kommunstyrelsesammanträde i Ängelholms kommun beslutade man att erbjuda nuvarande utbildningschef i Markaryds kommun, Lars-Ola Olsson, tjänsten som chef för huvuduppdrag Lärande och familj i Ängelholms kommun.

Lars-Ola Olsson kommenterar nyheten så här:
- Jag är hedrad och oerhört tacksam över att ha fått förtroendet att leda och utveckla huvuduppdraget utifrån Ängelholms kommuns agila arbetssätt. Inom huvuduppdrag Lärande och familj samlas verksamheterna Förskola och grundskola, Gymnasieskola, Vuxenutbildning och arbetsmarknad, Elevhälsa samt Individ- och familjeomsorg.

Lars-Ola Olsson poängterar också att efter drygt tre års intensivt utvecklingsarbete inom utbildnings- och kulturförvaltningens verksamheter i Markaryds kommun finns det nu en stabil plattform att bygga vidare på för ledningsgruppen vid utbildnings-och kulturförvaltningen och hans efterträdare.
- Jag lämnar med stolthet över en professionell organisation med en drivande nämnd, en mycket kompetent ledningsgrupp och ett förvaltningskontor samt verksamheter som utifrån gällande styrdokument producerar en hög måluppfyllelse till en låg kostnad, säger Lars-Ola Olsson som menar att Lärarförbundets ranking av bästa skolkommun 2019 bekräftar detta. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Jag vill passa på att rikta ett stort och innerligt tack till all personal i våra verksamheter samt alla fackliga företrädare som tillsammans under dessa åren genomfört ett fantastiskt utvecklingsarbete, säger Lars-Ola Olsson.

Svante Melander, kommunchef i Markaryds kommun, menar att erbjudandet till Lars-Ola är välförtjänt och att Ängelholm gör en bra rekrytering.
- Jag gratulerar Lars-Ola till hans nya uppdrag som jag ser som ett naturligt steg i hans karriärsutveckling, dessutom vill jag gratulera Ängelholms kommun till en lyckad rekrytering. Samtidigt vill jag passa på och tacka Lars-Ola för det gedigna utvecklingsarbete han utfört i vår kommun och önska ett stort lycka till, säger Svante Melander och bekräftar att processen att få en ny utbildningschef på plats påbörjas omgående:
- Vårt mål är att vakansperioden skall bli så kort som möjligt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:15