Markarydsföretag får Pontonjärspriset

Förstora bilden

I måndags utsågs Nibe Industrier AB till årets pontonjärpristagare 2019. Priset instiftades av förra landshövdingen i Kronobergs län Kristina Alsér, och har som syfte att lyfta fram personer och aktörer som bygger broar mellan skola och näringsliv i Kronoberg och Kalmar län.

Pontonjärprisets syfte är att minska avståndet mellan skolan, näringslivet, det offentliga och akademien.
‑ Med stipendier ska de som på ett innovativt och hållbart sätt utvecklat samarbete och minskat avståndet mellan privata och offentliga aktörer premieras, säger Kristina Alsér.

Under måndagen utsågs Nibe Industrier AB till årets pontonjärpristagare 2019, för sitt långsiktiga arbete med att bygga broar mellan näringsliv och skola.

NIBE får Pontonjärpriset 2019 för att man i drygt 30 år bjudit in kommunens årskurs 3 till företaget. Sedan 2017 har företaget dessutom, tillsammans med ”Mot nya höjder” och Nobel Prize Museum, arbetat för att öka förståelsen för de framtidsmöjligheter som finns inom teknik och naturvetenskap i svensk tillverkningsindustri.
I detta projekt har man också samarbetat med ytterligare tio Markarydsföretag samt Markaryds kommun, Region Kronoberg och Linnéuniversitetet. Närmare 2000 elever från hela regionen har under en dag fått besöka Markaryd, experimentera och göra företagsbesök.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:15