Tisdagsmorgonens skolskjuts inställd

UPPDATERAD klockan 10.56. Även under morgon/förmiddag i morgon tisdag blir skolskjutsarna inställda. Det meddelar taxibolaget under måndagskvällen. Skolskjutsbussarna går dock som vanligt tisdag eftermiddag!

Halkan ställer alltså till det även under tisdagen då skolskjutsarna ställs in morgon/förmiddag.
En viss förhoppning finns om att mildare väder under tisdagseftermiddagen ska göra vägar och gator körbara, men i nuläget vågar man inte lova något. RÄTTELSE: Skolskjutsbussarna går som vanligt tisdag eftermiddag.

Håll utkik här på kommunwebben och på Facebook för uppdateringar.

UPPDATERING:

ANGÅENDE INSTÄLLD SKOLSKJUTS

Igår, måndag, ställdes all skolskjuts i kommunen in på grund av kraftig halka. Tyvärr fick inte utbildnings- och kulturförvaltningen veta detta i god tid, och vi är väl medvetna om att informationen nådde berörda vårdnadshavare sent.

Taxi-Kenth, som ansvarar för skolskjutsen i kommunen, har enligt gällande avtal ansvar för att göra en riskbedömning och kan därmed ställa in skolskjutsen - om de bedömer att det krävs på grund av säkerheten.

Kommunen har tillsammans med Taxi-Kenth en skriftlig rutin gällande inställd skolskjuts. Den kommer att följas upp och utvärderas under kommande vecka.
Vårdnadshavare har idag uttryckt önskemål om att information snabbt ska komma ut via SMS och detta är något som vi kommer att undersöka för att se om det är möjligt.

Med vänlig hälsning
Therése Ullström
Tf utbildningschef


Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:15