Nya vandringsleder i kommunen

Markaryds kommun inleder nu, tillsammans med Skogssällskapet, ett samarbete för att utöka antalet vandringsleder i kommunen. Idén kommer ursprungligen från c/o Markaryd, som på detta sätt önskar öka turismen men även få fler kommuninvånare att lära känna sin kommun.

Under våren 2020 kommer vandringsleden ”Sjöarundorna” i Hinneryd att röjas och spången att bytas ut.

Behovet av renovering påtalades under samtalen med representanter från Hinneryd. Det gemensamma arbetet mynnade också ut i ny skyltning, nytt ”utegym” och utökning av boulebanan vid Hinneryds Bygdegård.

Vidare kommer en ny vandringsled i Hannabad att byggas, som kommer att knyta samman naturreservatet ”Hannabadsåsen” med byn Hannabad. Förslaget har utarbetats under hösten 2019 av Ella Rydmark, SLU Alnarp.

Invigning och digitala kartor

Slutligen kommer delar av den gamla Kungsvägen mellan Markaryd och Traryd som vandringsled att invigas under våren. Här kommer bland annat ”drottning Kristinas källa” och ”7-systrars träd” att märkas ut.

Målet är att vandringslederna också ska finnas på www.markaryd.se Länk till annan webbplats. i form av digitala kartor, och därmed bli lättare att lokalisera för besökarna.

Kommunfullmäktige har avsatt medel för åtgärderna i 2020 års budget.

Aktuella vandringsleder i kommunen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 augusti 2021 11:00