• Startsida
  • / Nominera en hållbarhetspristagare!

Nominera en hållbarhetspristagare!

Markaryds kommun kommer för första gången dela ut ett hållbarhetspris. Priset ska uppmärksamma insatser som bidrar till en hållbar utveckling, och kan ges till personer, föreningar, företag eller organisationer som bor eller verkar i kommunen.

Kommunen vill uppmärksamma privatpersoner, organisationer, föreningar och företag som satsar på hållbarhet utveckling i kommunen. Därav undrar vi om du känner till en privatperson, en organisation, en förening eller ett företag som har gjort en insats för hållbar utveckling i Markaryds kommun under 2019?

Så här gör du för att nominera till hållbarhetspriset 2019

Vill du nominera någon skickar du in ditt förslag till kommunens miljöstrateg. Du kan mejla eller skriva ett brev. I din nominering ska det finnas en motivering där det framgå hur personen, organisationen, föreningen eller företaget har bidragit till en hållbar utveckling i kommunen under 2019.

Sista dag för nominering är den 25 mars 2020.

Skriv din nominering via mejl till annica.hegefeldt@markaryd.se och skriv Hållbarhetspris 2019 i ämnesraden.

Om du postar din nominering ska du märka kuvertet med Hållbarhetspris 2019 och skicka det till:

Markaryds kommun
Att: Annica Hegefeldt, miljöstrateg
Box 74
285 22 Markaryd

Bedömning och beslut

Bedömningskriterierna utgår från de tre dimensionerna i de globala målen i Agenda 2030; ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Således ska åtgärderna eller insatserna bidragit till att något mål eller delmål i Agenda 2030 har främjats. Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om de globala målen i Agenda 2030.

Kommunstyrelsen utser pristagaren bland de som har uppfyllt bedömningskriteriet. Om de anser att det inte finns någon kvalificerad kandidat det aktuella året har de rätt att ta beslut att inte dela ut någon hållbarhetspris.

Prisutdelning

Priset är äran och 10 000 kr, vilket kan delas på flera. Prisutdelningen kommer att ske på Skräpplockardagen torsdagen den 23 april klockan 16-18 under kommunens arrangemang Hållbara Markaryd. Beroende på var personen, organisationen, föreningen eller företag finns sker prisutdelningen antingen på Servicekontoret i Strömsnäsbruk eller vid kommunhuset i Markaryd.

Frågor

Har du frågor kan du kontakta Annica Hegefeldt, miljöstrateg på tekniska förvaltningen.
Mejl: annica.hegefeldt@markaryd.se
Telefon: 0433-720 57

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 mars 2020 09:38