Studera till lärare med lön

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön, en unik möjlighet. Högskolan i Kristianstad och kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett arbetskoncept där du får möjligheten att studera till lärare med månadslön.

Du kombinerar en anställning som lärare i årskurs 4-6 i Markaryds kommun med lärarstudier på Högskolan Kristianstad under fem års tid.

Anställningen i Markaryds kommun gäller under studietiden. Du får ett nytt anställningsavtal varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan.

Utbildnings- och kulturförvaltningen i Markaryds kommun erbjuder två platser för dig som vill läsa en arbetsplatsintegrerad lärarutbildning och samtidigt arbeta på en av våra grundskolor.

Utbildningens innehåll

Grundlärarutbildningen omfattar 240 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 4-6 i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik. Läs mer om utbildningen på Högskolan Kristianstad.

Vårt erbjudande

  • Du kan finansiera dina lärarstudier.
  • Du får månadslön och du kan även kan ansöka om studiestöd från CSN.
  • Stöd i form av en mentor.
  • Du kan förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du bli antagen på Högskolan Kristianstad och uppfylla kraven för anställning i Markaryds kommun.

Antagning och rekrytering sker under våren 2020.

  • Ansökan till utbildning och tjänst öppnar 16 mars och pågår till 15 april.
  • Tjänsten i Markaryds kommun söker du via våra lediga jobb

Bifoga CV, personligt brev och en bekräftelse på att du sökt utbildningen på högskolan.

Utbildningen söker du via Högskolan Kristianstad hemsida. På högskolans hemsida väljer du den anmälan som hör till Markaryds kommun.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 mars 2020 13:17

Kontakt

Ulla-Britt Thulin

Utvecklingssamordnare

ulla-britt.thulin@markaryd.se
043372069