Näringsliv och kommun sammanstrålar

Bildtext: Vi klarar detta tillsammans

Under fredagen träffades näringslivet och kommunen vid två olika tillfällen. Kommunen informerade om dagsläget och vilka åtgärder man vidtagit för näringslivet och alla deltagarna var helt överens om att det är viktigt att nu arbeta tillsammans.

Samstämmigheten mellan industriföretagen är stor. – Även om vi är ödmjuka och har respekt för det som händer i vår omvärld är vi överens om att det är viktig att vi behåller ett realistiskt lugn.

På mötet förmedlades en bild av att verksamheterna är igång i stort sett som vanligt. Det som på sikt skulle kunna bli ett problem är om man inte får leveranser av råvaror och komponenter.

Självklart ska man följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande när man inte bör gå till sitt arbete, samtidigt är alla medarbetare ovärderliga, säger företagsledarna.

De som har de tuffast just nu är affärer, hotell och restaurang. I Markaryd är det besöken på våra företag, affärsturismen, det som är viktigt för vår servicenäring och handel. När de nu inte kan ta emot alla internationella besök avbokas allt med mycket kort varsel. Många evenemang ställs in och man väljer att stanna hemma. Därför är det viktigt att vi fortsätter handla vi våra affärer, deltar i aktiviteter som är öppna och äter ute eller köper med maten hem. Bestämmer vi oss för att göra detta tillsammans hjälper vi till att hålla samhället igång.

Vår slogan i dessa tider; Vi klarar detta tillsammans!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 mars 2020 12:31

Kontakt

Bengt Göran Söderlind

Projektledare

bengt-goran.soderlind@markaryd.se
043374114