Ny digital tjänst för bygglov

Nu blir det lättare för Markaryds kommuns fastighetsägare att ansöka om bygglov. 1 juni lanseras det en ny e-tjänst som kommer att underlätta och spara tid för dig som ansöker om bygglov

Som en del i vårt utvecklingsarbete kan vi nu stolt meddela att från och med den 1 juni kan du sköta hela bygglovsansökningsprocessen digitalt.

Den nya tjänsten innebär att du skickar in ansökan, med handlingar digitalt till oss. Du kan ansöka om både bygglov, marklov och rivningslov. Du kan också göra anmälan för de åtgärder som inte kräver lov, exempelvis installera en eldstad eller att bygga ett attefallshus. Du kan komplettera och göra ändringar i din ansökan efter behov. En stor fördel för dig som ansöker är även att du lätt håller koll på vad som sker och har skett i handläggningen av ditt ärende under ansökans gång direkt i tjänsten.

Allt du behöver för att ansöka i vår nya e-tjänst är ett digitalt bank-id och att dina aktuella bygglovshandlingar finns i digitalt format, exempelvis som pdf.

Ansök om bygglov Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du inte bank-ID går det fortfarande bra att ansöka via vanlig blankett som du hittar under blanketter och e-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 maj 2020 11:38