Svenskt Näringsliv - Markaryd i topp

Svenskt Näringsliv logotype

Svenskt Näringsliv logotype

Svenskt Näringsliv årliga ranking av företagsklimatet har idag presenterats. Rankingen visar att Markaryd har bäst ranking i länet.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.
Nästan 30 000 företagare i landet, varav 868 företagare från länet, har svarat på den enkät som utgör en stor del av grunden till rankingen.

Svenskt Näringsliv ranking, hela länet

Kommun

Ranking 2020

Förändring från 2019

Markaryd

16

10

Ljungby

59

8

Alvesta

74

79

Växjö

78

22

Älmhult

172

15

Uppvidinge

175

36

Lessebo

211

9

Tingsryd

214

56


Svenskt Näringsliv menar att även om rankingen till stor del grundar sig på den enkät som genomfördes före coronautbrottet, så sätter den fokus på viktiga frågor för det gemensamma arbetet med att återstarta Sverige. Vikten av dialog, serviceinriktad myndighetsutövning och strategiskt tänk kring upphandlingar, för att nämna några.

- Vi är nu i en lågkonjunktur där framtiden är mycket oviss. Företagen behöver rätt förutsättningar för att Sverige ska kunna återstarta. Ska det gå bra för Sverige måste det gå bra för svenska företag. Företagen är motorn som kan ta oss ur krisen och bygga välfärd. Därför behöver vi skapa ett företagsklimat i världsklass.

Svenskt Näringsliv kommer presentera resultaten vid tre fysiska träffar i Växjö, Ljungby och Älmhult under dagen.

Coronakrisens påverkan på svenskt näringsliv

Coronakrisen har inte bara skapat ett stort hot mot människors liv och hälsa, den har även slagit hårt mot sveriges näringsliv och arbeten. För att kunna gå stärskta ur krisen, och undvika en långvarig uppgång av längre tids arbetslöshet behöver närings­livet få rätt verktyg.

Läs mer i dokumentet "Kraftsamling för jobben" , 794 kB, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 september 2020 15:22