Nationellt erkännande för NIBES betydelse

NIBE

NIBE

Markaryds kommuns näringslivsklimat uppmärksammas inte sällan nationellt. Under gårdagen tilldelades det lokala företaget Nibe Industrier AB:s direktör Gerteric Lindquist H.M. Konungens medalj.

Hans Majestät Konungens medalj, tidigare kallad Hovmedaljen, instiftades i början av 1800-talet och tilldelades då som belöning för lång och trogen tjänst vid hovet. Sedan 1975 tilldelas även medaljen personer för särskilda förtjänster. H.M. Konungens medalj är en av de högsta utmärkelser som idag delas ut av statschefen.

Den 28 januari delades den 12:e storleken i högblått band bland annat ut till Markarydsföretaget Nibe Industrier AB:s direktör Gerteric Lindquist för betydande insatser inom svenskt näringsliv.

Kommunens näringslivsklimat toppar årligen flertalet undersökningar och sammanställningar och lyfts ofta upp som föredömligt från ett nationellt perspektiv. Näringslivschef Bengt-Göran Söderlind:

Det här är en välförtjänt utmärkelse, som vi är många som gläds åt. NIBE och Markaryd visar ständigt att produktion är möjlig och viktig i Sverige. Via NIBES, kommunens och övrigt näringslivs engagemang i att skapa ett Science Center i Markaryd kommer vi att ta ytterligare steg för en hållbar utveckling.

Läs mer

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2021 11:32