Kostnadsfri utbildning om skogsbrand

Markaryds Räddningstjänst rekommenderar att ni som skogsägare har en god kunskap om förebyggande arbete mot skogsbrand. Hushållningssällskapet ger nu skogsägare möjligheten att delta helt kostnadsfritt i en webutbildning som ska ge skogsägaren bättre förutsättningar före, under och efter en skogsbrand.

Det är en kurs som deltagaren klickar sig fram mellan text, bilder och filmer. Del 1 innehåller grunderna i brandens beteende, våra olika bränsletyper, hur skötsel påverkar brandens beteende.

Det är stort fokus på vilka förberedelser markägare kan göra själv och tillsammans med grannar, samt hur man undviker antändning. Det finns checklistor och diskussionsunderlag att skriva ut, så kursen kan utgöra grunden för en studiecirkel. Kurs 1 är förberedande och kurs 2 kommer handla om larm, insats och eftersläckning.

Vilkar får gå kursen: Skogsägare
Kostnad: Gratis

Följ nedan steg om du är intresserad av utbildningen "Skogsbrand - var beredd om den händer"

1 Skapa ett användarkonto på Hushållningssälskapets webportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2 Ett e-postmeddelande med en länk kommer att skickas till den e-postadress du angett, bekräfta ditt användarkonto genom att klicka på länken i meddelandet.

3 Klicka på kurslänken här: Skogsbrand - var beredd om det händer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ange kurskoden 0938.

Har du frågor om inloggningen är du välkommen att kontakta Karin Carlsson


Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 april 2021 07:55