Ny IT-service för seniorer

Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att Markaryds kommun nu erbjuder alla seniorer möjligheten att helt kostnadsfritt kunna utnyttja den nya Fix-IT-tjänsten!

Fix-IT fungerar som Fixar-Maja, men med inriktning på IT-sidan. Med IT avses i detta sammanhang smart-telefoner, surfplattor, datorer och TV-apparater. Personen bakom namnet Fix-IT heter Ola Borgstedt, nedan kan ni se en hälsning från honom.

FIX-IT HJÄLPER TILL MED

  • Felsökning när något inte startar eller fungerar som det ska
  • Komma igång/uppstart av utrustning och nya funktioner
  • Information /konsumentråd om den digitala tekniken

SÅ GÅR DET TILL

Tjänsten är helt gratis, men du får själv bekosta eventuella materialkostnader (exempelvis sladdar) om det skulle behövas för att lösa ditt problem.

Du kontaktar

Ola Borgstedt på telefonnummer 0433-738 82 vardagar mellan 09.00 och 11.00

FÖR DIN TRYGGHET

Vi vill i samband med det här påminna om att den som utger sig för att vara från Markaryds kommun ska alltid kunna legetimera sig. Om du blir utsatt för bedragare ska du alltid polisanmäla.

Jag heter Ola Borgstedt och är uppvuxen i Markaryd under 1960- och 70-talet. Efter skola och utbildning, blev det arbete i Bjärnum, flytt till Belgien och senare Stockholm, men är nu sedan 10 år tillbaka på fädernegården i Boda utanför Markaryd.

Mitt första arbete var som radio-TV-handlare i Bjärnum och senare även i Markaryd och Hässleholm. Arbetslivet fortsatte med radiotillverkning i Hongkong, komponenttillverkning för bilindustrin i Belgien och därefter ansvarig för en rikstäckande data-IT-kedja med bas i Stockholm. Datorer och elektronik-prylar har alltid legat mig varmt om hjärtat, men på senare år har det blivit allt svårare, även för den bäste, att hänga med i alla nya produkter, program och användningsområden.

Mycket av alla våra ärenden som förr skedde med hjälp av brev, eller ringa ett samtal, skall numera skötas via dator och appar i mobiltelefonen, och dessutom trådlöst. Även TV:n har blivit ”datoriserad” och kommunicerar nu ofta via fiber med många olika funktioner i våra TV apparater.

Du kan nå mig på telefonnummer 0433-738 82 vardagar mellan 09.00 och 11.00. Tjänsten är deltid och jag kommer att jobba på så fort det går. Välkommen att höra av dig så bokar vi in en tid.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2021 12:33