Avslutning för uppskattad projektverksamhet

Café Våfflan

Café Våfflan

Under senvåren startade arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen och kultur- och fritidsenheten på Markaryds kommen ett gemensamt projekt för att få ungdomar till meningsfullt sommarjobb under pandemin. Projektet har nu kommit till sitt slut och i utvärderingen kan vi fastställa att det här har varit positivt ur flera olika aspekter.

Caféverksamheten Våfflan har under sommarmånaderna blivit en stor succé. Det har funnits möjlighet till både fika, evenemang, kurser och inte minst gemenskap för alla besökare.

Projektets syfte har dels varit att erbjuda ungdomar beroende på deras ålder antingen sommarjobb eller feriepraktik. Dels har vi velat se om det skulle komma några gäster om vi öppnade caféverksamhet i gamla vandrarhemmet i Strömsnäsbruk. Projektet har gått över förväntan. Ungdomarna har haft fullt upp och våffeljärnen har gått varma. Som en extra bonus har allt överskott från försäljningen gått direkt till insamlingen för Världens Barn.

Våra många besökare har inte enbart varit nöjda över det som stått på menyn, utan även av den service och engagemang de mötts utav av personal som arbetat på caféet.

Det här är ett fint exempel på att det blir bra när vi gör saker tillsammans. Ungdomarna har gjort en riktigt fin insats och besökarna har visat dem stor uppskattning och spridit ett gott rykte om Våfflan. Det har ju varit helt avgörande att vi fått så många besökare, utan dem så hade det här inte växt till den fantastiska succé som det nu har blivit, säger Elisabeth Fock, förvaltningschef för arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen.

Att projektverksamheten nu avslutas innebär att Café Våfflan håller stängt från och med vecka 40.

Vi vill rikta ett stort tack till all personal och alla våra besökare!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 oktober 2021 10:09