Platssamverkan, Strömsnäsbruk/Traryd 2030

Bild

Moa Teveldal och Erica Forsberg

Sedan den första oktober 2021 började Moa och Erica att arbeta med projektet platssamverkan i Strömsnäsbruk och Traryd. Nu finns de på plats på Servicekontoret i Strömsnäsbruk.

Den första oktober 2021 började vi jobba med projektet platssamverkan här i Strömsnäsbruk och Traryd. Det känns kul att vara igång och vi ser fram emot att träffa er som bor och vistas här! Vi sitter tillsammans med andra kommunala verksamheter och Markaryds Sparbank på servicekontoret i Strömsnäsbruk, vägg i vägg med Lagadalskyrkans second hand.

Vad är platssamverkan?

Platssamverkan är ett sätt att skapa säkra, trygga och attraktiva platser där människor bor och verkar. Det innebär i praktiken att få olika aktörer som finns i samhället exempelvis föreningar, skola och fastighetsägare att samverka och tillsammans jobba mot samma mål. Platssamverkan handlar om att utgå från platsens förutsättningar och att jobba med hela området.

Vad är på gång?

Vi är just nu i uppstartsfasen och vill först känna in vad invånarna i Strömsnäsbruk och Traryd själva vill se och vilka förutsättningar som finns här. Vi arbetar tillsammans för trygghet och samhörighet där målet är att få ett mer attraktivt och socialt hållbart samhälle. Vi försöker träffa så många föreningar som möjligt och jobbar nära Bengt-Göran Söderlind fd näringslivschef som har stor kännedom om orterna och kommunen.
Vi kommer också samverka med andra aktörer inom kommunen som är viktiga för att projektet ska bli lyckat.

Det som ligger i planerna här närmast är att sista helgen i november kommer vi att finnas på julmarknaden i Strömsnäsbruks hembygdspark, då har vi möjlighet att träffa varandra. Ni är också välkomna att titta in på Servicekontoret när som helst. Vi ser fram emot att få vara med och utveckla Strömsnäsbruk och Traryd tillsammans med er!

Med vänliga hälsningar,
Erica Forsberg, projektledare
Moa Teveldal, projektkoordinator

Läs mer om Strömsnäsbruk/Traryd 2030

Nyhetsbrev Strömsnäsbruk/Traryd 2030

Vill du få nyheter som berör Process Strömsnäsbruk/Traryd 2030 löpande till din e-mail en gång per månad? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2021 09:02