Markaryd är Världens Barns Vänkommun även 2021

Markaryd är Vänkommun för Världens Barn även 2021

Markaryd är Vänkommun för Världens Barn även 2021

Årets Världens Barn-insamling lämnade oss återigen hänförda över alla de fantastiska människor som gör vår kommun. Det var inte enbart vi på Markaryds kommun som var hänförda, utan det var även ansvariga på Riksinsamlingen för Världens Barn.

Vi har tidigare informerat om att Världens Barn-delegationen utsett Markaryd till en av sina Vänkommuner, vilket är en stor ära!

I år samlade Markaryds kommun in 621 703 kronor, vilket även innebar en fjärdeplats i kommunkampen.

Delegationen meddelar även i år att Markaryds kommun fortsätter att vara Världens Barn Vänkommun. De skriver ”Vänkommun till Världens Barn blir den kommun där man samlat in 20 kr/invånare eller mer under de senaste tre åren. I Markaryd samlar ni in långt mer än detta tack vare det fortsatt fantastiska arbete som många gjort och gör i er kommun!!”. Detta uppmärksammas genom ett diplom, underskrivet av Riksinsamlingens Generalsekreterare Malin Duintjer.

Tord Gustafsson, kultur- och fritidschef i kommunen, tillika samordnare för kommunens Världens Barn-insamlingar säger ”Det är naturligtvis en stor ära att få dessa utmärkelser, varje år. Att få vara med och dela det engagemang och glädje under insamlingsveckorna och samtidigt få veta vilken skillnad det gör hos utsatta barn i världens alla hörn, är en förmån som gör mig varm i hjärtat. Så sträck på er alla ambassadörer i insamlingen”

Världens Barn 2021

Kommunkampen 2021

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2021 08:15