Nobeldagen blir Nobelveckan

Under hela vecka 49 firas Nobelveckan på olika sätt på Vetenskapshuset och inom våra kommunala verksamheter runtom i kommunen. Läs mer om vad som planeras.

Under vecka 49 firas Nobel i Markaryds kommun. Det hela började med att kommunen beslutat att, precis som i många andra kommuner runtom i Sverige, uppmärksamma Nobeldagen genom att bland annat bjuda på extra god mat på skolor och inom äldreomsorgen.

Då det fanns ett stort intresse och engagemang i våra verksamheter har vi nu tillsammans med Vetenskapshuset i Markaryd planerat för en hel nobelvecka som alltså går av stapeln idag.

Inom bland annat socialförvaltningens verksamheter uppmärksammas Nobelveckan på olika sätt. En grupp seniorer som brukar delta i öppenvårdens träffpunkt ”Social samvaro” är inbjudna till Vetenskapshuset för ett guidat studiebesök.

Inom äldreomsorgens samtliga särskilda boenden anordnas en Nobelmiddag där de boende klär upp sig lite extra och det ordnas festligheter med musik och andra aktiviteter kring middagen. Eklidens kökspersonal bjuder de boende på en trerätters middag. Nobelmenyn är följande:

Toast Skagen till förrätt, Vildsvinsbiffar med timjanrostade rotfrukter och en krämig grönpepparsås till varmrätt samt en hembakad budapestrulle till dessert.

Även de som får matdistribution eller äter på Mellangård serveras denna meny på Nobeldagen.

VETENSKAPSHUSETS SCHEMA FÖR NOBELVECKAN

8 december, Teachers Summit - Temat In the flood of facts, lär man sig att navigera mellan fakta, personliga åsikter och konspirationsteorier i klassrummet. Vetenskapshuset bjuder på fika.

10 december, Draknästet för Kronobergs UF-företag - Juryn kommer att utvärdera elevernas UF-projekt, Vinnaren utses till Kronobergs bästa UF-företag. På eftermiddagen anordnas Nobelmiddag för elever och juryn.

11 december, Vetenskapshuset håller öppet för allmänheten mellan 10:00-14:00.Inträde till Nobel- och energiutställningen: vuxen: 50kr, barn: 20kr, familj: 100kr

Digitalt - En tävling anordnas för alla elever. Tävlingen går ut på att komma på en riktigt bra idé i en kategori för de olika Nobelprisen. De bästa bidragen vinner fina priser från Nobelshopen. Mer information om tävlingen finner ni på Vetenskapshusets digitala kanaler

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 december 2021 13:38