”Årets Kulturpristagare” och ”Årets Idrottsledare" utsedda

Boel Dougan och Ebba Oxnard

Boel Dougan och Ebba Oxnard

Under onsdagen sammanträdde Utbildnings- och kulturnämnden (ukn). Under nämndssammanträdet delades pris ut till ”Årets Kulturpristagare” och ”Årets Idrottsledare".

På onsdagens ukn-sammanträde delades pris traditionsenligt ut till ”Årets Kulturpristagare” och ”Årets Idrottsledare”, i Markaryds kommun. Utnämningarna hölls i Markaryds Musikhus där ukn:s ordförande Maria Svensson Lundin överlämnade diplom och en check vardera på 5 000 kronor till pristagarna. Därefter bjöds det på julbord och musikuppträde av elever från Kulturskolan och Markaryds Folkhögsskola.

Årets Kulturpristagare

Årets Kulturpristagare blev i år Boel Dougan. Boel Dougan är verksam som kantor i Traryd-Hinneryds pastorat sedan 20 år tillbaka. Hon är en mångsidig kyrkomusiker och körledare som inspirerar och entusiasmerar många människor i alla åldrar, inte minst barn och unga. Hon behärskar alla musikgenrer och gör ofta egna fina arrangemang för körer och musiker.

Boel fortsätter att utvecklas kontinuerligt genom olika kurser och utbildningar vilket kommer körmedlemmar och åhörare till del. Hon är skicklig, kunnig, mångsidig, inspirerande och nyskapande.

Årets Idrottsledare

Årets Idrottsledare gick i år till Ebba Oxnard. Ebba har trots sin unga ålder erhållit och tagit ett stort ansvar för den fantastiska ungdomssatsningen som bedrivs vid Vattenskidklubben Svanen i Strömsnäsbruk.

Ebba har ett engagemang som sträcker sig långt längre än vad som förväntas av en ideellt engagerad idrottsledare och har alltid ett leende på läpparna. Hon har en stor del i VSK Svanens framgångar de senaste åren att göra och trots sitt enorma engagemang bland ungdomarna, även hunnit med att sköta sin egen träning vilket gav tre individuella guld och ett lagguld vid årets U-21 SM.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 december 2021 09:55