Ny kommunchef utsedd

Elisabeth Fock, kommunchef från och med 1 januari 2022

Elisabeth Fock, kommunchef från och med 1 januari 2022

Kommunstyrelsens arbetsutskott har vid ett extra sammanträde idag enhälligt beslutat att förordna Elisabeth Fock till ny kommunchef i Markaryds kommun. Det känns verkligen bra att vi nu är klara med den här processen och vi hälsar Elisabeth välkommen i sin nya roll, säger Bengt Germundsson (KD), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar. Det känns också väldigt skönt att alla som deltagit i rekryteringsprocessen samstämmigt ställer sig bakom Elisabeth Fock som kommunchef.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i augusti att entlediga kommunchef Svante Melander på egen begäran. Tjänsten som kommunchef har därefter varit utannonserad i oktober. Rekryteringen har även hanterats i samverkan med extern konsult.

Vid ansökningstidens utgång var det 20 sökande som anmält sitt intresse för tjänsten. Anställningsintervjuer har genomförts med fyra av de sökande.

– Det känns otroligt hedrande att få det här erbjudandet och det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget, säger Elisabeth Fock. Jag har nu arbetat i fyra år som förvaltningschef för Arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen och lärt känna både kommunen liksom många medarbetare och invånare. Markaryds kommun är en fantastisk kommun och det är med stor inspiration och glädje jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla goda krafter som vill medverka till att göra kommunen ännu bättre.

Elisabeth Fock tillträder formellt tjänsten den 1 januari 2022.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 december 2021 14:13