Klart med ny teknisk chef

Asim Serdarevic, ny teknisk chef

Asim Serdarevic, ny teknisk chef

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade enhälligt vid sitt sammanträde den 7 februari att förordna Asim Serdarevic till ny teknisk chef i Markaryds kommun.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade enhälligt vid sitt sammanträde den 7 februari att förordna Asim Serdarevic till ny teknisk chef i Markaryds kommun.

– Vi är glada över att fåvälkomna Asim i sin nya roll, säger Bengt Germundsson (KD), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar. Genom Asim kommer vi att få en erfaren chef till det strategiska arbete som pågår för att tillsammans utveckla Markaryds kommun.

Asim Serdarevic har under 2021 varit tillförordnad förvaltningschef för tekniska förvaltningen och har lång erfarenhet från sitt arbete i Markaryds kommun, bland annat som fastighetschef och ansvarig för många stora investeringsprojekt. Tjänsten som teknisk chef har varit utannonserad och rekryteringen har även hanterats i samverkan med extern konsult. Vid ansökningstidens utgång var det 11 sökande som anmält sitt intresse för tjänsten. Anställningsintervjuer har genomförts med
två av de sökande.

– Jag känner mig mycket stolt och hedrad över att få ta mig an denna nya utmaning, säger Asim Serdarevic. Jag har arbetat i Markaryds kommun i 16 år, bor på orten och har ett stort hjärta för att vara med och utveckla kommunen. Vi befinner oss i ett mycket expansivt skede med många stora pågående, men även planerade projekt och det känns både inspirerande och utmanande att få vara med i det arbetet.

– Jag är mycket glad över att få välkomna och arbeta med Asim i hans nya roll. Han är en erfaren chef, känner verksamheten väl och kan sitt Markaryd utan och innan, säger Elisabeth Fock, kommunchef i Markaryds kommun.

Asim Serdarevic tillträdde formellt tjänsten den 8 februari 2022.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 februari 2022 16:18