Invigning av Utegym och Uteklassrum på KCM

Innovationsarenor Markaryd

Innovationsarenor Markaryd

Det Vinnovasponsrade samarbetsprojektet Innovationsarenor Markaryd är i full gång med att skapa den första utearenan för möten, innovation och kreativitet. Den 8 april bjuder vi in till invigning!

Den första utearenan blir i form av ett uteklassrum och ett makerspace på en del av gymnasieskolan KCM:s parkering. Skapandeprocessen har varit ett fantastiskt samarbete och engagemang mellan kommun, lokala företag, lärare och elever. Det resulterar i en utearena skapad till stor del av återbrukat material och sponsrade tjänster.

Uteklassrummet byggs av återbrukat material och förses med elektricitet och wifi. Växter planteras och är utvalda i samarbete med biologilektionen. Möbler skänks och skapas från återbruk.

En del av projektet är att välkomna utegymsföretaget Omnigym till Markaryd. Markaryd deltar i Omnigyms global user study då Omnigym mäter användandet av maskinerna med hjälp av sensorer. Gymmet placeras mellan den 8 april - 20 maj i KCM park och alla är välkomna att använda det. Så passa på!

Läs mer om Innovationsarenor

Välkomna på invigning

Välkommen till invigning av arenan, gymmet och konsten fredagen den 8 april 12.00! Det blir en perfekt dag för att träffas och mingla inom kommunen och kanske spåna vidare kring nästa utearena! Var anlägger vi den, och vilka vill vara med och skapa den?

Varmt Välkomna!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2022 09:36