Föreläsning med Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri

Den 27 april kommer Mustafa Panshiri som är f.d. polis, författare, samhällsdebattör och föreläsare inom integration på besök till Strömsnäsbruk.

Mustafa Panshiri sa upp sig från polisyrket 2017 för att på heltid resa runt i Sverige och träffa nyanlända för att prata om hur man blir en del av vårt svenska samhälle. Efter att ha besökt över 250 kommuner är han nu aktuell med sin bok
7 råd till Mustafa - så blir du lagom svensk i världens mest extrema land.

På kvällen den 27 april klockan 18:00-19.00 har du som kommuninvånare möjlighet att lyssna på Mustafa i Folkets hus i Strömsnäsbruk. Föreläsningen är gratis och bokas via biljettkiosken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi genomför alla våra evengemang på ett säkert sätt utifrån de rekommendationer som finns.

Varmt välkomna!

Kontakt: Miljöstrateg Annica Hegefeldt, 0433-720 47, annica.hegefeldt@markaryd.se
Arrangör: Markaryds kommun

Datum: Onsdagen den 27 april
Tid:
18:00-19.00
Plats:
Folkets hus i Strömsnäsbruk, Nya Åbrovägen 6
Biljettpris:
Fri entré
Förköp: biljettkiosken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Övrigt: Föreläsningen är i en akt (60 min). Fikaförsäljning på plats från klockan 17.

Under Markaryds kommuns hållbarhetsvecka kommer Mustafa föreläsa för årskurs 7-9 och personal på Markaryds skola och Strömsnäsbruks skola samt för personal för låg- och mellanstadiet.

Jag heter Mustafa Panshiri och har tidigare arbetat som polis i Linköping. År 2015 tog Sverige emot 163 000 flyktingar varav 35 000 var ensamkommande ungdomar. En stor majoritet av dessa ungdomar var från Afghanistan och jag var vid den tidpunkten en av de få poliserna i Sverige med afghanskt ursprung. Så jag bestämde mig för att resa land och rike runt och träffa dessa ungdomar och berätta om vad det innebär att leva i sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.

Anledningen till att jag vill prata om demokrati är att jag själv en gång i tiden inte visste vad det var. När jag som 11-åring kom till Sverige tillsammans med mina föräldrar och syskon från ett talibanstyrt Afghanistan fanns ordet demokrati inte min ordbok.

Idag, arton år senare har jag hunnit besöka mer än ett 250 kommuner och träffat tusentals ensamkommande ungdomar och nyanlända.

Globala målen.

Globala målen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 april 2022 11:01