Information till politiska partier

Foto: Val.se

Här finns information till partier inför valet 2022.

Enlig lag ska alla röstnings och vallokaler tillhandahålla följande valsedlar:

  • Partivalsedlar för de partier som i något av de 2 senaste valen till riksdag, kommuner och regioner fått minst 1% av rösterna
  • Blanka valsedlar

Valnämnden i Markaryds kommun har beslutat att endast tillhandahålla de valsedlar som lagen kräver.

Varje parti som så önskar måste därför själva lämna in sina namnvalsedlar till respektive röstnings- och vallokal. Valsedlarna kommer att placeras i valsedelsställ i bokstavsordning. Valnämnden och röstmottagarna ansvarar för ordningen så snart valsedlarna kommit till röstnings eller vallokalen. Lämna valsedlarna i god tid inför öppningen av röstnings och vallokaler så att de kan sorteras in i ordning.

Vi har nya lokaler för röstmottagning både för förtidsröstning och på valdagen.

Med anledning av skärpta krav kring valets säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet har valnämnden i Markaryds kommun beslutat om nya lokaler för valets genomförande.

Samtliga röstnings och vallokaler uppfyller nu krav för tillgänglighet. Lokalen är nåbar i markplan eller via ramp, god belysning och tydlig skyltning och parkering finns i närheten. För mer information kontakta valnämnden.

Årets lokaler finns på denna länk Länk till annan webbplats. Tänk på att kontrollera adress och parkering inför att ni lämnar ut valsedlar.

Kontaktuppgifter för mer information

Mer information för partier kan du se på Valmyndigheten.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Kansliet och valnämnden når du via valnamnden@markaryd.se eller kommunens växel 0433 72 000. Den 15 augusti öppnar valnämndenstelefon i Markaryd både dagtid, kvällar och helger. Nummer till valnämndstelefonen publiceras när den öppnar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 15:44

Kontakt

Sara Källgarn

Kanslichef

sara.kallgarn@markaryd.se
043372100