Tillbaka som ny förvaltningschef

Den 1 augusti tillträdde Daniel Linares tjänsten som ny förvaltningschef för arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen i Markaryds kommun.

Förstora bilden

Daniel Linares är ny förvaltningschef för arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen.

Kommunchef Elisabeth Fock är mycket glad åt kommunens nyrekrytering:

– Jag är väldigt glad över att få välkomna Daniel i sin roll som förvaltningschef! Daniel är nygammal medarbetare till oss och återvänder nu för att axla ansvaret för det strategiska arbetet med arbetsmarknads- och integrationsfrågorna. Han är känd för att vara initierad och kunnig, och inte minst skicklig inom det mång- och interkulturella området, säger Elisabeth Fock och fortsätter:

– I det fortsatta arbetet med ett av kommunens prioriterade uppdrag, arbetet med vår sociala hållbarhet, kommer Daniel göra viktig skillnad. Det arbete han tidigare varit med och byggt upp behöver vi behålla och utveckla vidare. Vi känner hans drivkrafter och får tillbaka en stark lagspelare.

Tidigare enhetschef inom förvaltningen

Daniel Linares kommer närmast från Pensionsmyndigheten och arbetet som gruppchef inom deras kontrollenhet. Han har tidigare arbetat som enhetschef inom arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen och har en lång bakgrund inom både kommunala och statliga myndigheter, med särskild inriktning på arbetet med de som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Daniel Linares säger så här om sitt nya arbete:

– Jag har arbetat med arbetsmarknadsfrågor och integrationsfrågor i kommun och statligt i många år och hoppas därför kunna tillföra både kompetens och idéer. Jag tycker också om att jobba brett med sociala frågor. Det gör att det blir en stor variation i arbetet.

Ett område som Daniel Linares är extra intresserad av är frågorna kring välfärdsbrott och hur vi som kommun kan arbeta för och samverka kring att upptäcka eventuella oegentligheter.

– Det är något jag i mitt tidigare uppdrag på Pensionsmyndigheten ansvarade för och som jag nu vill fortsätta arbeta med på mer strategisk och kommunövergripande nivå, säger Daniel Linares och inflikar avslutningsvis att det är riktigt roligt att vara tillbaka i Markaryd.

Elisabeth Fock ser fram emot att åter få jobba tillsammans med Daniel Linares:

– Det känns tryggt att lämna över ansvaret för arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen till Daniel och få honom som medlem i kommunledningsgruppen, säger Elisabeth Fock.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 augusti 2022 16:11