Efter valet

Foto: val.se

Foto: val.se

Den 11 september klockan 20:00 stängde alla vallokaler. Här kan du läsa om vad som händer efter det.

När vallokalerna har stängt räknas rösterna i flera olika steg. Direkt efter att röstmottagningen avslutats räknades rösterna i respektive vallokal. Då räknas alla de röster som lämnats i lokalen och de förtidsröster som tillhör det valdistriktet.

Onsdagen efter valdagen genomförs preliminär rösträkning hos valnämnden. Då räknas förtidsröster som kommit så sent att de inte hunnit levereras till valdistrikten under valdagen. Brevröster från utlandet räknas och så genomförs granskning av de förtidsröster som underkänts i valdistrikten.

Måndagen efter valdagen, i år den 12 september, började länsstyrelserna den slutgiltiga rösträkningen. Länsstyrelsen räknar också antalet personröster. Resultatet av räkningen redovisas löpande på www.val.se Länk till annan webbplats.

Så röstade Markaryd

Riksdag

Valmyndigheten - Preliminärt resultat Riksdag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Markaryd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Region

Valmyndigheten - Preliminärt resultat Region Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Markaryd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommun

Valmyndigheten - Preliminärt resultat Kommun Markaryd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2022 13:01